Om klub Kickstart

Klub Kickstart er et skoleunderstøttende tilbud til flygtningebørn, som er kommet til Danmark inden for de sidste 2 år, og som er i alderen 6-16 år.

Formålet med Klub Kickstart er at understøtte læring og at hjælpe de tilmeldte børn til at blive bedre til dansk og matematik. Projektet er inspireret af The Letterbox Club, som har vist særdeles lovende resultater i Storbritannien.

De tilmeldte børn modtager i alt 6 farvestrålende pakker, som er fyldt med spændende læsebøger og matematikmaterialer samt spil, skrive- og læseredskaber. Indholdet i pakkerne er udvalgt i samarbejde med faglige konsulenter og folkeskolelærere med særligt viden om flygtningebørn.

I hver pakke er der en personlig hilsen til barnet fra én af Klub Kickstarts to rollemodeller: Jacob Riising og Nadia Nadim. Desuden indeholder hver pakke et brev til barnets forældre med oplysninger om pakkens indhold. Breve til forældre er oversat til de 5 hyppigst forekommende sprog blandt nytilkomne flygtninge.

Klub Kickstart gennemføres i et samarbejde mellem Als Research, Dansk Flygtningehjælp og forlagene Alinea og Carlsen. Projektet er støttet af Egmont Fonden som led i fondens almennyttige strategi 2017-2021, som støtter indsatser, der styrker udsatte børn og unges læring og livsduelighed. Projektet er sponsoreret af Flying Tiger Copenhagen, der har doneret spil, skrive- og læseredskaber til pakkerne.

Ønsker du at vide mere om Klub Kickstart, er du velkommen til at skrive til os på kontakt@klubkickstart.dk

Læs mere om Dansk Flygtningehjælps Leg og Læringsklubber her